Yhteystiedot:

Vankkuri-Veikko
Toivontie 2
36200 Kangasala
puh. 040-757 9366

WIEN / ITÄVALTA

Kuvateksti

Wien, Itävalta.  Kuvia Kuva albumi (matkakuvia-> Wien, itävalta).

Itävallan pääkaupunki Wien on kulttuurikaupunki, joka kannattaa kokea.  Wienin kaupunki asutuksen juuret ovat peräisin antiikinrooman ajoista.  Kaupunki kuvassa on nähtävissä Pyhän saksalais-roomalaisen ja Itävalta-Unkari keisarikuntien aikojen loisto.

Itävalta-Unkarin keisraikunnan ja Habsburgien hallitsijasuvun historiallista mahtia korostaa "Ringstrasse", jota reunustavat puistot ja ylevät julkiset rakennukset.  Näkemisen arvoinen on myös mahtipontinen Habsburgien kesäpalatsi (kuva yllä) puutarhoineen.  Puutarhan takana on myös Wienin tunnettu eläintarha, jossa pääsee katsomaan eksoottisempiakin eläimiä lähempää.  Erikoisempana yksityiskohtana on leopardin melko brutaali ruokailunäytös.

Itävallassa ajellessa aika ei tule pitkäksi katsellessa kauniita vuoristomaisemia.  Itävallassa on hyvinä kohteina myös idyllisiä pikkukaupunkeja.  Esimerkkinä voimme suositella Glagenfurtia, joka sijaitsee lähellä Italiaa Wienistä noin 300 km etelään/lounaaseen.  Glagenfurtissa voimme lämpimästi suositella leirintäaluetta Camping Klagenfurt Am Wötrhersee.

Nettiosoite www.camping-woerthersee.at

Leirintäalue sijaitsee kaupungin kupeessa vuoristoisen järven rannalla.  Kesällä ilmasto on lämmin ja rannalla on hyvä paistatella päivää.  Leirintäalue on hieno ja hyvin varusteltu.

Miten mennä?

Saksan Travemundesta ja Puolan Gdyniasta matkaa on 1.000 km.

Saksasta tullessa reitin varrelle noin puoliväliin osuu Tsekin pääkaupunki Praha.  Prahaan on matkaa Travemundesta noin 670 km, jolloin Prahasta Wieniin matkaa jää enää n. 330 km.  Tällöin voit tehdä antoisan kulttuurimatkan ja tutustua kahteen erilaiseen hienoon Eurooppalaiseen pääkaupunkiin kätevästi samalla reissulla. Katso Prahasta lisää kohdasta Praha, Tsekki.

Kysy lisää vuokraus@vankkuri-veikko.fi