Yhteystiedot:

Vankkuri-Veikko
Toivontie 2
36200 Kangasala
puh. 040-757 9366

BUDAPEST, UNKARI

Kuvateksti

 

Budapest, Unkari.  Katso lisää kuvia Kuva albumi (matkakuvia-> Budapest, Unkari)

Unkarin pääkaupunki Budapest tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa.  Budapestin kaupunki on vanha, ja sen paikalla on ollut kaupunki jo roomalaisten ajalla.  Kaupungin keskellä virtaa Tonava.  Tonava on aikanaan jakanut kaupungin, ja kaupungin toinen puoli on ollut Buda ja toinen Pest.  Kaupungissa on paljon hienoja siltoja, linnoja, kirkkoja ja muita rakennuksia.  Kaupungin toinen puoli on Tonavan rannalta nousevan kukkulan päällä, jossa sijaitsee mm. linna ja keksiaikaikainen kaupunginosa.  Maisema kukkulalta Tonavan yli kaupungin toiselle puolelle on huikea.  Kaupunki kärsi vahinkoja toisessa maailmansodassa, ja sodan jäljet näkyvät edelleen kaupunkikuvassa.

Budapestin ravintoloissa pääsee tutustumaan unkarilaiseen ruokakulttuuriin ja kauppoja löytyy luonnollisesti runsaasti.

Unkarin valuutta on forintti (HUF) ja yleinen hintataso on edullinen.

Budapestista löytyy leirintäalueita, mutta vaihtoehtoisesti matkaan voi yhdistää Balatonjärven rantaloman.  Auton voi silloin jättää Balatonille leirintäalueelle ja tehdä päiväreissun Budapestiin junalla.  Katso lisää sivuiltamme Balatonjärvi, Unkari.

Miten mennä?

Saksan Travemundesta ja Puolan Gdyniasta on melkein sama matka; noin 1.200 km.

Katso laivamatkoista kohdasta Matkakohteita Euroopassa  ja katso vinkkimme yhdistelmästä Praha-Balaton-Budapest kohdasta Balatonjärvi, Unkari.

Kysy lisää vuokraus@vankkuri-veikko.fi