Yhteystiedot:

Vankkuri-Veikko
Toivontie 2
36200 Kangasala
puh. 040-757 9366

PRAHA

Kuvateksti

Praha.  Katso lisää kuvia Kuva-albumi (matkakuvia-> Praha, Tsekki)

Praha on tunnelmallinen ja miellyttävä kaupunki- ja kulttuurikohde.  Vanhankaupungin linnat, kirkot, sillat, museot ja pienet kadut taiteilijoineen ja kauppoineen tempaavat matkailijan mukaansa.  Nähtävää riittää useammalle päivälle.

Kaupungista löytyy erinomaisia ravintoloita ja upeilla paikoilla olevia lukuisia terasseja, joissa on etenkin oluen ystäville tarjolla tsekkiläisten panimoiden helmiä.

Aurinkoisena päivänä voi potkutella polkuveneellä kaupungin läpi virtaavassa joessa ja ihastella kaupunkia toisesta perspektiivistä.  Joella on myös monenlaisia jokiristeilyjä.

Praha tarjoaa myös yöelämästä kiinnostuneille monenlaista rientoa.  Erikoisuutena voidaan mainita "diskolaiva", joka kuljettaa tanssikansaa joella.

Tsekissä ei ole vielä käytössä euroa, vaan maan valuutta on koruna.  Hintataso on melko edullinen.

Leirintäalueeksi suosittelemme keskustan tuntumassa olevaa (n. 15 min bussilla/raitiovaunulla) leirintäaluetta nimeltä Camping Caravan.  Nettiosoite on www.caravancamping.cz  Paikan osoite on Císařská louka 162, Praha 5-Smíchov.

Paikka sijaitsee kaupungin läpi virtaavassa joessa olevalla pitkulaisella saarekkeella, joka näkyy hyvin Prahan kartassa.  Joen rantaa myötäilee iso liikenneväylä, josta käännytään tuolle saarekkeelle vievälle pikkutielle.  Kääntymispaikalla on pieni Shell huoltoasema.

Leirintäalue on ilmeisesti tehty entisen soutustadionin tiloihin.  Paikka on siisti ja viihtyisä ja sieltä löytyy peruspalvelut.  Palvelu on iloista ja hyvää.  Kioskista saa aamuisin tuoretta leipää, munia ja muita peruselintarvikkeita.  Toiminnot ovat hieman vanhoja, mutta paikka on edullinen ja täydellinen kaupunkitukikohdaksi.  Muitakin leirintäalueita Prahasta löytyy, mutta tätä voimme lämpimästi suositella. 

Sijaintinsa vuoksi paikka on tosi rauhallinen, jonne ei melua kuulu.  Toisella puolella on puustoa ja toisella puolella huilaa joki.  Alueelta on myös hyvät kulkuyhteydet kaupunkiin.  Raitiovaunupysäkki ja bussipysäkki ovat lähellä, ja ratikat sekä bussit kulkevat tiheään.  Päiväliput ovat halpoja ja niitä saa ostettua kätevästi valmiiksi leirintäalueen infosta, jossa on tarjolla myös esitteitä ja karttoja.  Saarekkeen kärjestä kulkee myös jokilaiva, jolla pääsee suoraan kaupunkiin.

Kysy lisää vuokraus@vankkuri-veikko.fi