Yhteystiedot:

Vankkuri-Veikko
Toivontie 2
36200 Kangasala
puh. 040-757 9366

Kuvateksti

GARDAJÄRVI / VERONA, ITALIA

Katso lisää kuvia kohdasta Kuva-albumi, ja sieltä matkakuvia- > Gardajärvi / Verona, Italia.

Gardajärvi sijaitsee Pohjois-Italiassa Alppien juurilla noin 80 kilometriä Milanosta koilliseen ja noin 170 km Venetsiasta länteen.

Etäisyyksiä:

Rostock-Gardajärvi n. 1 190 km

Lyypekki- Garda n. 1 250 km

Tukholma-Garda n. 2 050 km

Tallinna- Garda n. 2 400 km

Saksasta matkaa on vain noin 1000 km.  Matka-aikaa menee noin kaksi päivää tullessa ja mennessä, jos jakaa matkan kahteen n. 500 kilometrin pituiseen pätkään. 

Gardajärvi on noin 50 kilometriä pitkä ja vuorten ympäröimä.  Se on suosittu lomakohde, ja etenkin elokuussa siellä voi olla ruuhkia.  Elokuussa on myös usein hyvin kuuma.  Suositeltavampi ajankohta matkailla Gardalla on touko-kesäkuu ja syys-lokakuu.

Vankkuri-Veikko vieraili kohteessa elokuussa 2011.  Väkeä oli paljon, mutta sekaan mahtui.

Gardajärven ympärystä on täynnä kyliä ja kaupunkeja, joissa on useita leirintäalueita.  Hinta ja taso niissä vaihtelevat jonkin verran.

Ankkuroimme auton Bardolinon kaupunkiin järven itäpuolelle.  Autolta järveen oli matkaa noin 20 metriä.  Lämmintä oli +39 astetta kaikkina kolmena päivänä.  Järven vesi tuntui siihen nähden mukavan viileältä.

Bardolino oli mukava pieni kaupunki, jossa oli paljon pieniä kauppoja ja kuppiloita.  Pyörillä teimme retken paikalliseen viinimuseoon, jossa oli myynnissä oiva valikoima paikallisia viinejä ja erikoisuuksia.

Bardolinosta pääsi helposti linja-autolla käymään viereisissä kaupungeissa.  Myös veneellä pääsi järven ympärillä oleviin kaupunkeihin.  Bussilla pääsee kätevästi mm. Veronaan, joka on tunnettu muun muassa Shakespearen Romeon ja Julian kotikaupunkina.  Siellä on myös yksi Italian vanhimmista gladiaattoriareenoista.  Veneellä tai bussilla pääsee Malcesinen kaupunkiin, jossa voi nousta gondoli-hissillä noin 2 200 metriä korkean Monte Baldon päälle.  Hissimatka tarjoaa huikeat näkymät ja perillä ylhäällä ilma oli sopivan viileä.  Vuoren päälle voi myös kävellä ja sen päältä lähtee monia pidempiä ja lyhyempiä vaellusreittejä. 

Bussimatkat olivat halpoja, mutta on syytä varautua vuorojen myöhästymiseen.  Onneksi lomalla ei ole kiire!

Gardajärvi tarjoaa mahdollisuuden rannalla oleskeluun, ostosten tekoon ja hulppeat maisemat.  Näkemistä riittää eri museoissakin.  Gardajärven alueella on myös erilaisia seikkailupuistoja vesiputouslaskuineen ja köysiratoineen.  Isompiin kaupunkeihin kuten Milanoon ja Veronaan on hyvät kulkuyhteydet bussilla. 

Kysy lisää: vuokraus@vankkuri-veikko.fi